Nakon višemjesečne pripreme i učestalog rada mladih volontera u organizaciji, u četvrtak 24.oktobra 2013. godine završena je prva velika akcija pošumljavanja ”Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan”.

Volonteri, zajedno sa organizatorima akcije, su od okupljanja u 9h  pa do samog završetka akcije vrijedno radili i pokazali kako postoje ljudi koji bi dali posljednji atom snage kako bi unaprijedili svoju životnu okolinu.

Polazak je bio organizovan ispred Zemaljskog  muzeja u Sarajevu,  gdje je 10 autobusa čekalo volontere.  Jedan broj se uputio prema Humu (”Park šume Hum”) a ostatak prema Čavljaku.  U akciji je učestvovalo oko 600 volontera sa područja Kantona Sarajevo i uspješno je zasađeno 7000 sadnica.

Dan je protekao u veseloj radnoj atmosferi, a svaki učesnik je ostavio važan trag  iza sebe.

Indijanska poslovica kaže: ”Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka”.  Akcijom ”Lets Do It – milion sadnica za jedan dan” smo poslali poruku da postoji svijest o očuvanju prirode.

Ovo je dokaz da se uz dobru ogranizaciju može učiniti nešto korisno kako za današnje tako i za buduće generacije i naraštaje.

Regeneracija podržala plemenitu akciju Let’s Do It-velika akcija pošumljavanja milion sadnica za jedan dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *