Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar je bila domaćin radnog skupa u Mostaru (20.03.2015.), koji zajedno organiziraju entitetska resorna ministarstva i institucije sektora voda Federacije BiH, odnosno Republike Srpske.

Dan voda i njegovo obilježavanje je jako važno, ne samo manifestacijski nego da to bude obilježavanje na svim razinama u institucijama koje se bave ovom problematikom. Sve što radimo vezano za vodu moralo bi biti održivo da bi što duže budućim generacijama ostavili ovaj resurs kao mogućnost korištenja, a tamo gdje postoje problemi moramo poboljšati naše pristupe i povećati spremnost da odgovorimo na pojave koje donose klimatske promjene.

Opća skupština UN je rezolucijom od 22. veljače 1993. odlučila da se 22. ožujka svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s tim da se svake godine obilježava uz drugi moto.

Ove se godine Svjetski dan voda obilježava pod motom “Voda i održivi razvoj” čime se nastoji još jedanput skrenuti pozornost na važnost vode, a cjelokupnu svjetsku javnost pozvati na održivo upravljanje izvorima vode za piće.

Na ovogodišnjoj manifestaciji između ostalih je bila prisutna i kompanija Regeneracija, čime pokazujemo da smo društveno odgovorna kompanija i da nam je cilj da se problematika prečišćavanja voda podigne na viši nivo.

Regeneracija se predstavila sa svojim proizvodnim programom, kako u sektoru prečišćavanja sanitarno-fekalnih voda tako i u sektoru prečišćavanja oborinskih voda.

Svjetski dan voda 2015 Mostar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *